Читај ми!

ЛДП: Декларацијом тражити промену Устава

Позивамо Демократску странку да своју политичку активост усмери на доношење новог устава којим би Војводина повратила своја политичка права на пуну аутономију Војводине, рекао председник Покрајинског одбора ЛДП-а Душан Мијић.

Председник Покрајинског одбора Либерално-демократске партије Душан Мијић подржао је Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине, али је оценио да тим документом Скупштина Војводине треба да затражи и промену Устава Србије.

"Позивамо Демократску странку да своју политичку активост усмери на доношење новог устава којим би Војводина повратила своја политичка права на пуну аутономију Војводине. Није довољно чувати само своје тантијеме и привилегије, већ пре свега право на политичку аутономију Војводине", поручио је Мијић у саопштењу за јавност.

Додао је да је због свега тога ЛДП у последњим месецима подстицао стварање блока странака у Скупштини Војводине и у Скупштини Србије које био настојале зауставити даље "насртаје" на аутономију Војводине.

"ЛДП сматра да је декларација без захтева за уставним променама којима ће се повратити аутономија која је Војводини одузета са последња два устава, поновно трошење времена и ресурса. Стога позивамо ДС да осим ове декларације подржи и Платформу за европску Војводину коју је ЛДП припремио", навео је Мијић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи