Читај ми!

ДС: Декларација тражи поштовање Устава

Једино на чему инсистира Декларација о Војводини јесте поштовање Устава и закона Србије, наводи се у саопштењу ДС-а.

Демократска странка саопштила је да, као што је већ раније истакнуто, неће одговарати на дневнополитичке нападе Српске напредне странке док се не донесе одлука о понуди Брисела.

Поводом саопштења СНС-а, демократе истичу да је реч искључиво о покушају да се стварањем лажних проблема скрене пажња јавности са стварних проблема на која напредњаци немају одговор.

"Измишљотине СНС-а и ДСС-а на тему сепаратизма толико су непоштене и недоличне да о њима не желимо ни да расправљамо. Једино на чему инсистира Декларација јесте поштовање Устава и закона Србије. Ако неко с тим има проблем, онда је управо он проблем за све грађане Србије", наводи се у саопштењу ДС-а.

Посебно забрињава позив грађанима да "снажно одговоре на текст декларације", у циљу "очувања државног јединства" јер је то већ виђен сценарио, у прошлости много пута злоупотребљаван и увек на штету грађана, саопштила је ДС.

Новосадски ДС : Вучевић злоупотребио функцију

ДС Новог Сада оптужио је градоначелника Милоша Вучевића из Српске напредне странке да је злоупотребио функцију оптужујући Владу Војводине за сепаратизам.

"Вучевић злоупотребљава функцију супротстављајући се непостојећем сепаратизму", навео је ДС у саопштењу за јавност и оптужио градоначелника да користи ту функцију да би се обрачунао са политичким неистомишљеницима.

"Господин Вучевић нема право да у име свих Новосађана и Новосађанки износи политичке ставове који немају везе са надлежностима које му закон даје као градоначелнику, већ то може да чини само у своје име, и у име странке којој припада, сходно функцији коју у странци заузима", наводи се у саопштењу.

Оцењује се да су начин на који је написано Вучевићево саопштење за јавност, речи које се употребљавају и квалификације које се износе у име свих грађана Новог Сада "срамота" за овај град.

"Оптуживати председника Владе Војводине за сецесионизам, нарушавање стабилности државе, повезивати датум када је заказана седница Скупштине Војводине са датумима оснивања фашистичких творевина из Другог светског рата је враћање у деведесете године и време за које смо сви мислили да је давно иза нас", наводи се у саопштењу.

Како се додаје у саопштењу, Србија данас плаћа рачуне погубне политике деведесетих година, година ратова, непоштовања људских и мањинских права, година прогона и убијања политичких противника, новинара.

ДС поручује да последњи који треба да деле лекције тој странци су представници оних политичких снага који су најодговорније за овакво понашање.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оштро је критиковао Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине и оптужио ДС да тим "злослутним" предлогом прави "увод у сецесију" Војводине од Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи