Читај ми!

ЛСВ тражи забрану СНП "Наши"

Лига социјалдемократа Војводине позивала Уставни суд и све остале надлежне институције да по хитном поступку забране рад СНП "Наши". Четири месеца након одлуке Уставног суда да не забрани њихов рад, СНП "Наши" још већом силином сеје мржњу по Србији, истиче се у саопштењу.

Позивамо Уставни суд и све остале надлежне институције да по хитном поступку забране рад СНП "Наши", саопштила је Лига социјалдемократа Војводине.

"Четири месеца након одлуке Уставног суда да не забрани њихов рад СНП 'Наши' још већом силином сеје мржњу по Србији", наводи се у саопштењу ЛСВ-а.

Током четири месеца, како се наводи, правили су "црне" спискове, одређивали ко су патриоте, а ко издајници и шпијуни, претили медијима, невладиним организацијама, појединцима и палили заставу Војводине.

Како се наводи у саопштењу, Тужилаштво и министар правде и председник Уставног суда су најављивали да је могуће покренути нови поступак за забрану "ове организације екстремиста и хулигана".

"Пошто се ништа није догодило, одржавали су перформансе упркос забрани полиције, упадали на трибине, поручивали да ће 'ко каже да је Косово независно остати без главе', вређали мртвог Зорана Ђинђића, а његов булевар преименовали у 'Булевар Ратка Младића', почели кампању против страних банака, а данас и наставили са плакатима мржње и прогона", наводи се у саопштењу.

ЛСВ пита шта још треба да се догоди и треба ли да крену у одстрел по списковима које праве.

"Уједно, позивамо медије да престану да СНП 'Наши' и сличне организације називају десничарским, јер то нису. Ово су екстремисти и хулигани", закључује ЛСВ у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи