Читај ми!

ЛДП осуђује претње медијима и НВО

Најновије претње медијима и невладиним организацијама ЛДП је најоштрије осудио и тражио хитну реакцију државе. Такве појаве озбиљно доводе у питање степен заштите основних људских права и слобода у земљи, оцењују либерали.

Либерално-демократска партија осуђује најновије претње медијима и невладиним организацијима и тражи хитну реакцију државних органа.

"У једном демократском друштву никоме се не сме претити. Индикативно је да су се управо они који су раније стављани на листе за одстрел поново нашли на удару екстремистичких организација, упркос томе што је ЛДП упозоравао на опасност која друштву прети због тога и позивала државу да таквој пракси стане на пут", наводи се у саопштењу либерала.

ЛДП оцењује да такве појаве озбиљно доводе у питање степен заштите основних људских права и слобода у земљи.

Организација СНП Наши оптужила је путем плаката РТВ Б92 и поједине невладине организације да јавно подривају Устав Србије, раде на разбијању државе и некажњено крше законе.

Либерали у саопштењу оцењују да је реакција државних органа у таквим ситуацијама раније изостала, чиме је дат нови импулс екстремистичким снагама да наставе да стварају атмосферу линча у земљи.

"Због тога очекујемо да најновији инциденти што пре буду расветљени и да држава заштити уставни поредак и гарантује слободу сваком појединцу", пише у саопштењу ЛДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи