СНС: Замена теза у војвођанској декларацији

Потпредседник СНС-а саопштио да та странка осуђује намеру Владе Војводине и Бојана Пајтића да Скупштини Војводине предложи Декларацију о заштити уставних и законских права Војводине. Декларације обилује произвољним квалификацијама и заменама теза о наводној угрожености Војводине, оценио Мировић.

Српска напредна странка осудила је намеру Владе Војводине и председника Бојана Пајтића да Скупштини Војводине предложи Декларацију о заштити уставних и законских права Војводине, изјавио је потпредседник те странке Игор Мировић.

Мировић је оценио да су за то изабрали најгори тренутак по државу Србију, "чије државно руководство улаже огромне напоре на очувању државног јединства".

"Влада Војводине и Бојан Пајтић пажљиво су бирали тренутак за подношење Декларације и изабрали дан у којем држава мора дефинисати своју стратегију око Косова и Метохије, са додатно узнемирујућом симболиком око датума одржавања седнице Скупштине, на којој приватни власници Војводине желе да се о њој расправља - 10. април, дан настанка једне од најмонструознијих фашистичких творевина током Другог светског рата", навео је Мировић.

Потпредседник СНС-а поручио је да текст Декларације обилује произвољним квалификацијама и заменама теза о наводној угрожености Војводине.

Декларација представља покушај Владе Војводине и Бојана Пајтића, да тринаестогодишњу владавину препуну неуспеха и злоупотреба представе у новом светлу, избегавајући у потпуности политичку и сваку другу одговорност за стање у којем је данас Војводина, оценио је Мировић.

"Српска напредна странка позива све политичке странке и грађане Војводине, да снажно, политичким средствима одговоре на текст Декларације и укажу на потребу очувања државног јединства, Устава и закона у нашој земљи", истакао је Мировић.

Српска напредна странка ће, како је додао, учинити све што је у њеној моћи да "приватно власништво над Војводином, у којем учествују Демократска странка, Влада Војводине и Бојан Пајтић, вољом грађана постане део политичке историје".

Пајтић је најавио да ће Скупштина Војводине у среду донети Декларацију о заштити уставних и законских права АП Војводине, јер "велика већина грађана јасно види да се та права не поштују и повређују".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи