Читај ми!

Станковић и Букхард о југу Србије

Конкретни кораци за решавање свих проблема локалне власти и становника на југу Србије били су тема разговора председника Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зорана Станковића и шефа мисије ОЕБС-а Петера Букхарда.

Председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић и шеф мисије ОЕБС-а Петер Букхард разговарали су о конкретним корацима за решавање свих проблема локалне власти и становника у том делу Србије.

Букхард је, након састанка са Станковићем, рекао да је током дводневне посете Прешеву и Бујановцу разговарао са представницима локалне власти и албанских политичких странака о конкретним корацима које треба предузети у разговорима између њих и Владе Србије, односно Координационог тела за југ Србије.

Он је, такође, изразио уверење да ће српске власти размотрити сва конкретна питања и постићи резултате на њиховом решавању.

Што се тиче ОЕБС-а, спремни смо да пружимо помоћ у постизању тих циљева како би допринели побољшању живота грађана овог дела Србије, рекао је Букхард, додајући да је, иако је ово његова прва посета Бујановцу и Прешеву, упознат са свим догађајима на југу Србије.

Станковић је рекао да је данашњи састанак са шефом мисије ОЕБС-а наставак разговора свих заинтересованих страна који желе да људи на простору ове три општине боље живе.

Жеља нам је да постојећи проблеми исказани кроз захтеве албанских лидера буду основа за дефинитивно разрешење свих спорних питања, рекао је Станковић.

Станковић је изразио уверење да ће се сва спорна питања решити на адекватан начин, сагласно Уставу, законима Србије и међународним конвенцијама које регулишу питање националних мањина, прецизирајући да је реч о питањима која су изнета током разговора са представницима ОЕБС-а 25. фебруара.

Он није хтео да коментарише легитимност Скупштине албанских одборника Прешева, Бујановца и Медвеђе, наводећи да то није у делокругу његовог рада.

"Не могу и не желим да одговорим на та питања, с обзиром на то да неком одговара да формирањем неких нелегалних институција, организација и органа, тражењем неких нереалних захтева, одмах имају и одговоре или коментар надлежних државних структура, што доводи до сумњичења и оптерећења у раду не само Координационог тела, већ и других државних органа", рекао је Станковић.

Он је навео да ће се државни органи о легитимности Скупштине албанских одборника и декларације донете 9. марта у Прешеву изјаснити чим добију њихове захтеве.

Станковић је рекао да су захтеви албанских одборника можда упућени на адресу Координационог тела, али да их он још није добио и да због тога не може да их коментарише.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи