Читај ми!

ДС: Нема реваншизма

Демократска странка одбацила оптужбе свог бившег члана - градоначелника Шапца Милоша Милошевића за реваншизам као и да је у том граду у коалицији са напредњацима.

Оптужбе бившег члана демократа - градоначелника Шапца Милоша Милошевића за реваншизам данас је одбацила Демократска странка и саопштила да у том граду није у коалицији са напредњацима.

Та странка у саопштењу истиче, поводом данашње седница Скупштине града Шапца, да "актуелна власт у Шапцу не би опстала да два одборника ДС нису данас присуствовала седници".

"Наша намера никада није била да мимо процедуре улазимо у покушаје обарања власти у Шапцу", наводи се у саопштењу београдске централе ДС.

Та странка наводи и да су "неодговорни покушаји да се ДС оптужи за инструментализацију одборника којима је искључиви интерес заступање интереса грађана Шапца, а не учествовање у било чему што би увело нестабилност".

"Такође, апсолутно су нетачни и наводи да је ДС у коалицији са групацијом "Заједно за Србију" као и са Српском напредном странком", наводи ДС.

На седници Скупштине града Шапца претходно данас изгласано је поверење Милошевићу чиме је одбачена иницијатива опозиционих партија у том граду за његову смену.

Како јављају локални медији, на седници Скупштине града са 36 гласова потврђен је легитимитет градоначелнику Милошевићу и тиме опозицији онемогућено да у законском року од шест месеци промени власт у граду.

Одборници опозиције, који су потписали захтев за допуну дневног реда, нису присуствовали заседању скупштине.

Захваливши одборницима на указаном поверењу, Милошевић је рекао да је то још једна потврда исправности политике коју Град Шабац води: наведено је на сајту града.

Власт у Шапцу чине ДС, СПО, ЛДП, "Заједно за Србију" Душана Петровића и Покрет западна Србија, који је настао поделом УРС.

Милошевић је недавно са већином чланова шабачког одбора ДС иступио из те странке и приклонио се странци у оснивању "Заједно за Србију" Душана Петровића, који је избачен из ДС.

Он је недавно, када су напредњаци најављивали смену локалне власти оптужио локалне демократе који су остали верни странчкој централи да ће то подржати због реваншизма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи