Читај ми!

Селаковић и Мињон о правосуђу у Србији

Министар правде и државне управе Никола Селаковић разговарао с председником Парламентарне скупштине Савета Европе Жан-Клодом Мињоном о ситуацији у области правосуђа и владавине права у Србији.

Никола Селаковић, министар правде и државне управе разговарао је с председником Парламентарне скупштине Савета Европе Жан-Клодом Мињоном о ситуацији у области правосуђа и владавине права у Србији.

Селаковић је Мињону представио досадашње резултате рада Министарства, као и будуће кораке на побољшања стања у правосудном систему Србије.

"Министарство је направило значајне кораке ка побољшању заштите људских права у Србији, као и рада Сектора за заступање пред Европским судом за људска права у Стразбуру, који је под окриљем Министарства правде и државне управе", рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да је Министарство обезбедило финансијска средства за младе правнике који ће отићи на праксу и усавршавање у Европски суд за људска права у Стразбуру како би правда била доступнија грађанима пред домаћим судовима у Србији a број представки наших грађана пред судом у Стразбуру смањен.

Селаковић је Мињона обавестио да је Министарство добило позитивно мишљење Венецијанске комисије о нацрту предлога о изменама и допунама закона и додао да је у тим изменама предвиђен и нови вид заштите права на суђење у разумном року.

Министар Селаковић је рекао да су и коначне радне верзије Националне стратегије за реформу правосуђа и за борбу против корупције објављене и да ће у наредном периоду бити организоване јавне расправе о овим стратегијама, као и о акционим плановима.

Мињон је изразио велико задовољство досадашњим учинком Министарства, као и плановима за будућност.

Мињон је боравио у тродневној посети Србији, током које је разговарао са премијером Ивицом Дачићем, председником Скупштине Небојшом Стефановићем, српским парламентарцима и представницима цивилног друштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи