Читај ми!

Бечић: Биће промена у полицији

Сигурно је да ће после поновног избора Милорада Вељовића за директора полиције доћи до кадровских промена у свим деловима полиције, укључујући и Жандармерију, рекао члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове из СНС-а Игор Бечић.

Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове из владајуће Српска напредне странке Игор Бечић рекао је да је сигурно да ће после поновног избора Милорада Вељовића за директора Полиције доћи до кадровских промена у свим деловима полиције, укључујући Жандармерију.

"Постављен је нов директор Полиције који је сада у пуном капацитету и нормално је да ће доћи до неких кадровских промена и да ће нови директор имати нови концепт рада полиције у скаду с настојањима да борба против криминала и корупције да још веће резултате и да ће неки начелници служби и руководиоци сигурно бити замењени", рекао је Бечић за Бету.

Поводом навода да је против командата Жандармерије Братислава Дикића покренута истрага због сумње да је умешан у организовани криминал, Бечић је рекао да није пријатно да се у медијима појављују такви написи и да би желео да се то што пре провери.

"Хоћу да верујем да то што се наводи у медијима није истина. Мало смо забринути због информација у медијима које говоре да у Жандармедрији има одређених проблема. Сигурно да би директор полиције требало то да сагледа и да се то провери. Не треба никог оптуживати пре но што будемо сигурни да постоји неки проблем", рекао је посланик СНС.

Бечић је казао да хоће да верује да Дикић не би био ни постављен, да нема интегритет и да није био квалификован за то место, али и додао да је потпуно природно да и у таквим јединицама повремено буде кадровских промена.

"Кадровске промене (у полицији) ће сигурно уследити. Колике ће оне бити, одлучиће директор полиције", рекао је Бечић и додао да су кадровске промене и промене у раду полиције неопходне како би борба против криминала и корупције била још ефикаснија.

Дикић је одбацио тврдње да је умешан у криминал и казао да му то подмеће "албанска мафија" због дејстава Жандармерије на југу Србије. Он је јуче позвао државне органе да хитно провере све наводе медија који га доводе у везу с тешким кривичним делима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи