Читај ми!

Бивши чланови ДС-а у Петровићевој странци

Странци Душана Петровића "Заједно за Србију" приступило 25 некадашњих чланова ДС-а из Крушевца.

У Крушевцу је формиран Иницијативни одбор за оснивање странке Душана Петровића "Заједно за Србију", којем је приступило 25 донедавних чланова Демократске странке (ДС) из Крушевца.

Члан тог одбора Миодраг Ђидић рекао је да су одбору, између осталих, приступили један од оснивача ДС-а у Крушевцу Ранка Радоњић и донедавни председник Окружног одбора ДС-а Горан Красић.

Према његовим речима, "Заједно за Србију" је до сада приступницама у Крушевцу подржало 180 људи, од којих је деведесет одсто бивших чланова Демократске странке.

"Циљ је да у будућу странку "Заједно за Србију" улазе не само бивши чланови ДС-а већ и људи који се до сада нису бавили политиком, а желе да подрже наш програм", рекао је Ђидић који је био посланик и одборник ДС-а.

Најавио је и да би за двадесетак дана у свим општинама Расинског округа требало да буду формирани Иницијативни одбори за оснивање странке Заједно за Србију.

Миодраг Ђидић подсетио је да је децентрализација Србије окосница програма те странке и додао да је главни разлог што је напустио ДС тај што ту идеју није могао да спроведе.

Ђидић је рекао и да ће убудуће у локалном парламенту он и Горан Красић бити одборници "Заједно за Србију" и да очекује да неће бити једини, али није прецизирао ко ће им се од доскорашњих страначких колега придружити.

Демократска странка је до сада имала 12 одборника у скупштини града и уз два одборника Уједињених региона Србије је у опозицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи