Читај ми!

Дрецун: ЕУ треба да изврши притисак на Приштину

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао да Београд неће одустати од извршних овлашћења за заједницу српских општина на Косову и да ЕУ треба да изврши притисак на Приштину да учини уступак како би се наставио дијалог.

Европска Унија треба да изврши притисак на Приштину како би попустила у преговорима, рекао је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милована Дрецуна и додао да се Београд неће одрећи извршних овлашћења за заједницу српских општина на Косову.

"У противном, не видим перспективу дијалога (Београда и Приштине)", рекао је новинарима у Скупштини Србије Дрецун, који је и посланик владајуће Српске напредне странке.

Према његовим речима, државно руководство Србије ће у Бриселу покушати да увери високу представницу ЕУ Кетрин Ештон да више нема уступака Београда.

"Ако је албанска страна спремна за покретање процеса унапред онда ће (Кетрин Ештон) извршити притисак на Приштину и имаћемо наставак дијалога", рекао је Дрецун.

Навео је да за њега није спорно потписивање неког споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, али да је спорно у ком оквиру се подразумева та нормализација.

"Ми можемо да договоримо нормализацију односа али само у оквиру наших међународно признатих граница и Резолуције 1244 Савета безбедности УН и то је наша доња граница", рекао је Дрецун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи