Читај ми!

Унија мора да "притисне" Приштину

Уколико ЕУ жели Србију, мораће мало да "притисне" Приштину како би попустила у преговорима, каже саветник председника Оливер Антић. Не може у преговорима само једна страна да попушта, јер то нису преговори, истакао Антић.

Саветник председника Србије Оливер Антић рекао је да би Европска унија, уколико жели Србију унутар Уније, требало да "притисне" и Приштину како би она попустила у преговорима.

"Први потпредседник Владе Александар Вучић је лепо рекао ту не може ништа да буде идеално. Председник Николић такође зна шта је линија преко које не може да пређе и покушаће све, али не може у преговорима само једна страна да попушта – то нису преговори", рекао је Антић за РТС.

Одговарајући на питање шта очекује од данашњег састанка државног врха Србије са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон у Бриселу, Антић је рекао да ће ЕУ, ако жели Србију унутар Уније, као што прича, онда морати мало да притисне Приштину да попусти тамо где мора да попусти, а да, ако не буде вести о датуму, то значи да још не желе Србију у Унији.

"Европска унија би морала мало да притисне и Приштину. Ми смо спремни и да нема датума. Знамо где је линија преко које не можемо прећи", рекао је Антић и додао да је то на ЕУ, а не на Србији.

Антић, који је као специјални изасланик председника Томислава Николића присуствовао сахрани председника Венецуеле Уга Чавеза, рекао је да је орден којим је Николић постхумно одликовао Чавеза за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Венецуеле наишао на добар емотиван пријем како породице тако и новог привременог председника Николаса Мадура.

Саветник председника нагласио је да је током боравка у Венецуели имао прилике да разговара са представницима многих земаља наводећи да је реч о свету који напредује и који бележи економски раст између 5,5 и 7,5 одсто БДП-а за разлику од неких других делова света, па и Европе која је у рецесији.

Према његовим речима, Србија зато мора и у том делу да буде више присутна и додао да су сви показали разумевање за проблеме Србије.

Антић је рекао да је Србија у Латинској Америци емотивна присутна, што је важно за будуће пословање са тим делом света.

Говорећи о искустивима из Венецуеле, Антић је навео и да га је председник Кубе Раул Кастро, када га је срео и рекао да је из Србије, прекинуо и поручио: "Поздравите председника Николића".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи