Читај ми!

Дрецун очекује притиске у Бриселу

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун очекује да ће висока представница ЕУ Кетрин Ештон током сутрашњег састанка с државним врхом Србије у Бриселу извршити додатни притисак да Србија направи компромис. Такво решење било би неодрживо и незаконито, рекао Дрецун.

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон ће током сутрашњег састанка са државним врхом Србије извршити додатни притисак да Србија направи компромис, оцењује председник дбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун.

"Очекујем да ће Кетрин Ештон изврштити додатни притисак на нашу делегацију да направи компромис који за нас није прихватљив, јер ми не можемо да идемо испод онога што смо дефинисали резолуцијом Народне скупштине и платформом коју је усвојила Влада", изјавио је Дрецун за Радио Београд 1.

Такво решење, према његовом мишљењу, не би било ни одрживо ни законито, нити би га прихватио српски народ на Косову и Метохији.

"Чак и кад би било постигнуто, то решење не би могло да се реализује у пракси", истакао је Дрецун.

Председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић отпутоваће сутра у Брисел, где ће се састати с Кетрин Ештон, како би се нашло решење за застој у преговорима у вези с формирањем заједнице српских општина на Косову.

Кетрин Ештон ће следеће седмице отпутовати и у Приштину да би о том питању разговарала и с косовским премијером Хашимом Тачијем. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи