Читај ми!

Управа Крагујевца: Нема кршења закона

Нико не може да одлучи да купује возила само једног произвођача, саопштила градска управа Крагујевца поводом замерки организације Транспарентност Србија. Нема кршења и заобилажења Закона о јавним набавкама, реч је само о препоруци да Градско веће града крагујевца користи Фијатова возила, наводи се у саопштењу.

Градска управа Крагујевца саопштила је, поводом замерки Транспарентности Србија, да нико по закону не може да одлучи да купује возила само једног произвођача, да се ради искључиво о препоруци и да нико не крши или заобилази Закон о јавним набавкама.

"У намери да на сваки начин подржи домаћег произвођача аутомобила, Градско веће града Крагујевца донело је препоруку да убудуће искључиво користи Фијатова возила. Разлог за такав став налази се у чињеници да се у понуди Фијат аутомобили Србија налазе возила која могу да подмире потребе како превоза градских функционера тако и потребе осталих служби", наводи се у саопштењу.

У саопштењу објављеном на званичном сајту града напомиње се да је реч "искључиво о препоруци", а не о намери да се на било који начин заобиђе или крши Закон о јавним набавкама.

Истиче се да постоји могућност испоруке возила и без надокнаде и да се, у оквиру сарадње са локалном самоуправом, Фијат аутомобили Србија одлучио да на годину дана омогући промоцију свог новог модела 500л, дајући га на коришћење градоначелнику Крагујевца Верољубу Стевановићу.

Транспарентност Србија саопштила је да Град Крагујевац, као и било који други град, не може по Закону о јавним набавкама да одлучи да купује возила само једног произвођача, па и у случају да је то домаћи произвођач.

"Сваки такав уговор је ништаван, а свака радња која води ка таквој набавци се санкционише прекршајно или кривично", наводи се у саопштењу те организације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи