Трибина ЛДП-а о убиству Ђинђића

Убиство премијера Зорана Ђинђића није до краја расветљено из политичких разлога, сматрају учесници трибине "Политичка позадина убиства Зорана Ђинђића", који истичу да нису оптимисти да ће то питање у скорије време до краја бити истражено.

Учесници трибине "Политичка позадина убиства Зорана Ђинђића" сматрају да убиство није расветљено из политичких разлога и истичу да нису оптимисти да ће то питање у скорије време бити до краја истражено.

Председник Социјалдемократске уније и некадашњи потпредседник у Ђинђићевој влади Жарко Кораћ истакао је да је убиство Ђинђића "променило историјски процес" и да је циљ био да се "елиминише издајничка и дође криминална влада".

"Очајнички потези су се чинили да би се зауставио процес демократизације Србије", рекао је Кораћ.

Кораћ је рекао да је тадашња влада била слаба, јер није имала ни војску ни спољну политику, и истакао да је посао спољне политике преузео Ђинђић на себе.

"Никакве ингеренције тада над војском нисмо имали", рекао је Кораћ.

Како је истакао Кораћ, највише га интересује убиство сведока сарадника Зорана Вукојевића Вука чији исказ највише одговара на питања политичке позадине убиства премијера.

"Његов исказ говори да је земунски клан имао контакте са Коштуничиним кабинетом. Апсолутно је тачно да су те везе постојале", рекао је Кораћ, који је истакао да је постојала медијска хајка на премијера Ђинђића којом се настојао криминализовати председник владе.

Према његовим речима, тада су постојале две визије Србије, једна Ђинђићева, а друга Војислава Коштунуце и те две визије постоје још од 1804. године.

Говорећи о убиству Ђинђића, адвокат његове породице у процесу против земунског клана Рајко Даниловић рекао је да није до краја истражено ко је све учествовао у организацији убиства.

"Политички су разлози убиства, а политички су разлози што оно није до краја расветљено", рекао је Даниловић.

Према његовим речима, налогодавци убиства су остали недодирнути.

"Нисам оптимиста да ћемо расветлити његово убиство", поручио је Даниловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи