Добијање датума, битка свих битака СПО-а

Највећа и прва битка за Србију у Европи и на Западу одиграла се на данашњи дан пре 22 године на Тргу републике, поручио лидер СПО-а Вук Драшковић на обележавању годишњице протеста против режима Слободана Милошевића. Драшковић је поручио да је добијање датума за преговоре битка свих битака СПО-а.

Присталице Српског покрета обнове на Тргу Републике у Београду обележиле су 22. годишњицу деветомартовских демонстрација против режима бившег председника Србије Слободана Милошевића.

Лидер СПО-а Вук Драшковић том приликом је истакао да се највећа и прва битка за Србију у Европи и на Западу одиграла на данашњи дан пре 22 године на централним београдском тргу.

"9. март 1991. године је потрајао све до 5. октобра 2000. године. Мора се знати да је СПО предводио деветомартовски устанак за европску Србију, да је СПО предводио и Видовдански сабор 1992. и јунске демонстрације 1993. и тромесечне протесте 1996. и 1997. и сваки отпор диктатури, рату и злочинима", истакао је лидер СПО-а.

Драшковић је навео да су скоро сви убијени, пребијени и утамничени борци за европску Србију били чланови и присталице СПО-а.

"Мора се знати и да је СПО оснивао и предводио све коалиције демократске опозиције, од 1990. па до 2000. године. Мора се знати да је СПО основао и коалицију ДОС и да је дух нашег 9. марта сазвао и народни бунт 5. октобра 2000. године", рекао је Драшковић.

Председник СПО-а је истакао да је добијање датума за преговоре о чланству Србије у Европској унији кровна битка свих битака СПО-а и да ће кад се то деси бити испуњени дуплим задовољством "због Србије и због нас самих".

Окупљени на Тргу Републике носили су обележја и заставе СПО-а и Србије.

Скупу су присуствовали функционери те странке, који су на почетку њиховог данашњег окупљања положили венце у знак сећања на жртве деветомартовских демонстрација.

Пре тога венце су положили и чланови странке Изворни СПО , Срђан Срећковић и Сања Чековић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи