Читај ми!

Манифестације у част Ђинђића

Деценија од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића биће обележена низом манифестација, најављено је из Либерално-демократске партије. На дан када је Ђинђић убијен - 12. марта, ЛДП ће и ове године организовати традиционалну шетњу.

Либерално-демократска партија обележиће десет година од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића низом манифестација у наредне две седмице, чији ће циљ бити реафирмисање вредности и идеала за које се убијени премијер залагао, саопштено је из те странке.

Први догађај је трибина о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића, која ће бити одржана у суботу, 9. марта, на Коларцу. 

На трибини ће говорити некадашњи потпредседник у Ђинђићевој влади Жарко Кораћ, адвокат Рајко Даниловић, новинари Миша Васић и Славиша Лекић, а трибину ће модерисати заменик председника ЛДП Ненад Милић, који је био блиски сарадник Ђинђића и заменик министра унутрашњих послова у његовој влади.

Седница Главног одбора Либерално-демократске партије, која ће бити посвећена обележавању десетогодишњице од убиства Ђинђића, биће одржана у недељу, 10. марта, у Сава центру.

На дан када је Ђинђић убијен - 12. марта, ЛДП ће и ове године организовати традиционалну шетњу. "Шетња за Зорана" ће почети испред седишта ЛДП-а у Симиној улици код броја 41, а окупљање је предвиђено у 11 сати.

Истог дана у Атељеу 212 биће изведена позоришна представа "Зоран Ђинђић" редитеља Оливера Фрљића.

Трибина о економској политици владе Зорана Ђинђића планирана је за суботу, 16. март, а трибина о културној политици у Србији и стању у кинематографији и театру биће одржана у суботу, 23. марта, у Битеф театру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи