Читај ми!

Београду одузет пословни простор

Градоначелник Београда Драган Ђилас каже да је Граду одузет пословни простор вредан око 14 милиона евра. У питању је правни скандал, оценио Ђилас.

Граду Београду је одузет пословни простор у Булевару краља Александра 174, вредан око 14 милиона евра, изјавио је градоначелник Београда Драган Ђилас и оценио да је у питању правни скандал.

Београду је јуче, на основу решења Привредног апелационог суда, одузет тај простор и предат Веселину Сјеклоћи, саветнику у Министарству грађевине и урбанизма, после правног скандала који траје још од 2008. године, навео је Ђилас у изјави достављеној Танјугу.

Ђилас је објаснио да је суд 2008. године због неплаћања закупа дужи низ година донео пресуду да из поменутог простора исели РК Омнис, једну од фирми Сјеклоће, због укупног дуга од преко 100 милиона динара.

Додаје да је на извршење те пресуде, град чекао три године и да је она спроведена 23. септембра 2011. године.

На основу незаконите пресуде бившег Трећег општинског суда у Београду Сјеклоћа је постао власник овог пословног простора тако што је тужио лице за које је знао да није власник, при том свесно избегавајући чињеницу да је власник град Београд.

Тако град није имао сазнања да је његова имовина предмет спора, па је на основу такве незаконите пресуде Министарство животне средине и просторног планирања, кршећи све законске прописе, уписало право својине Сјеклоћи, навео је Ђилас.

Градоначелник Београда даље објашњава да је одлуком Привредног суда у Београду потврђена законитост извршења из 2011. године, али да је скандалозним решењем Привредног апелационог суда граду наложено да преда пословни простор, што се јуче и десило.

Ово решење је јединствено у судској пракси и треба да уђе у историју српског правосуђа, јер се судско извршење проглашава противправном радњом.

Занимљив је податак да у споровима било које од многобројних фирми Сјеклоће увек одлучује једно исто судско веће Привредног апелационог суда у Београду, рекао је Ђилас.

Ђилас је саопштио да је град поднео кривичне пријаве против свих учесника у поступку, судија, адвоката и одговорних у Министарству, а од надлежних је затражио да преиспитају те наводе и да се граду врати пословни простор који му припада 40 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи