Читај ми!

Мићуновић: Не оснивам нови клуб

Не намеравам да оснујем нови посланички клуб, каже председник Политичког савета ДС-а Драгољуб Мићуновић. Странка коју сам основао је моја кућа и нећу да је напустим и препустим другима, истиче Мићуновић и нада се да ће ДС да истраје у "демократском, проевропском фронту".

Надам се да ће Демократска странка, која је још у превирању и тражењу новог опозиционог идентитета, да истраје и остане јединствена у демократском, проевропском фронту, изјавио је председник Политичког савета ДС-а Драгољуб Мићуновић и истакао да не намерава да оснује нови посланички клуб.

"Демократску странку сам ја основао, она је моја кућа, ако ме из ње неко истера, то је већ друга ствар. Ја да је напустим и препустим другима, сигурно нећу", рекао је Мићуновић новинарима на промоцији књиге "Дијалог с јавношћу" на Факултету политичких наука у Београду.

Не треба мешати мој критички став према вођењу политике и програмима унутар ДС-а са којима се не слажем и надам се у мудрост ДС-а да ће толеристати у своју корист све што будем говорио у интересима ДС-а и друштва, изјавио је Мићуновић.

Истакао је да је био против искључења и одузимања мандата појединих функционера странке и да се њима сад не може забранити да оснивају нову странку.

"Тога сам се и бојао, али важно је да нема обрачуна, увреда и дисквалификација преко новина - једни су отишли, други остали или ће отићи, али важно је да сви остану унутар фамилије демократских снага и да не буде велике штете", рекао је Мићуновић.

Указао је да постоји стално спиновање владајуће странке, како би се унео раздор међу руководство ДС-а и изазвало уситњавање.

Али, такав луксуз великог цепања не би користио демократском фронту, оценио је Мићуновић.

Важније је у овом тренутку, нагласио је Мићуновић, да ли смо у стању да покупимо све демократске ресурсе, јер смо на удару рестаурације политике против европских вредности, која ће јачати и кроз десни блок нас враћати уназад.

Због тога је важан тај фронт да, упркос унутрашњим конфликтима, дођемо у ситуацију да окупљамо демократске снаге да буду нормална проевропска алтернатива, закључио је Мићуновић.

Према његовим речима, са лидером демократа Драганом Ђиласом има добру сарадњу и да је створена нереална представка да се унутар ДС-а "људи кољу" у борби сваког против свих.

Мићуновић је, међутим, закључио да се не може очекивати у тако великој странци, као што је ДС, кохезија каква влада унутар малих странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи