Читај ми!

Добри односи Србије и Кувајта

Амбасадор Кувајта у Београду Фавзи Абдулазиз Ахмад Ал-Џасем приредио пријем поводом Дана независности и ослобођења Кувајта, којем је присуствовао и председник Србије Томислав Николић. Кувајтски амбасадор изразио наду да ће односи две земље бити још бољи.

У амбасади Кувајта приређен је пријем поводом Дана независности и ослобођења те земље. Пријему је присуствовао и председник Србије Томислав Николић.

"Ове године славимо 52. годишњицу независности и 22. годишњицу ослобођења Кувајта од Ирака. Али ове године у мају славимо и један значајан јубилеј, а то је 50 година дипломатских односа између Србије, односно бивше Југославије и Кувајта", рекао је амбасадор Ал Џасем Танјугу.

Дипломатски односи између Југославије и Кувајта успостављени су 1963. године, а нису прекидани ни деведесетих када је кувајтска абмасада у Београду била затворена.

"Захваљујем се председнику Николићу који је дошао да честита Кувајту и надам се да ће односи нарочито после поновног отварања амбасаде Кувајта 2009. године бити и бољи и јачи између две пријатељске земље", рекао је Ал Џасем на одличном српском језику.

Председник Николић и амбасадор Ал-Џасем заједно су, симболичким гестом, пресекли слављеничку торту са мотивима кувајтске заставе.

Пријему у Кристалној дворани хотела Хајат присуствовали су представници владе, дипломатског кора, политичког, црквеног и културног живота Србије.

Кувајт је независност стекао 19. јуна 1961. године и прва је држава региону Персијског залива која је стекла независност.

Национални дан или Дан независности слави се 25. фебруара, а Дан ослобођења од ирачке инвазије 26. фебруара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи