Читај ми!

Протест омладине ДС-а

Незадовољана Законом о амнестији као и због недавног инцидента Уроша Мишића у клубу "Пластик", омладина ДС организовала акцију у Београду под називом "Правда за грађане".

Демократска омладина организовала је акцију у Кнез Михаиловој улици под називом "Правда за грађане" којом су изразили незадовољство због Закона о амнестији и недавног инцидента Уроша Мишића у клубу "Пластик".

Они су носили транспарент "А правда за грађане", али и транспаренте "правда за Стефана","правда за Андрију", "правда за Драгана", "правда за Александру", "правда за Неду".

"Ми тражимо правду за све нас младе људе који се не осећају безбедно на улицама својих градова, због тога што је преко 3.000 насилника и осведочених криминалаца пуштено из затвора", рекла је окупљеним новинарима портпаролка Демократске омладине Невенка Гвозденовић.

Она сматра да је за инцидент у клубу "Пластик" одговоран министар правде Николе Селаковић, зато што је иницирао доношење Закона о амнестији.

Гвозденовић је нагласила да Демократска омладина тражи од министра Селаковића ваљано објашњење због чега је донет овакав Закон о амнестији.

Урош Мишић, прошле недеље се потукао у клубу "Пластик" са маринцем, који ради као обезбеђење америчке амбасаде у Београду.

Мишић је крајем прошле године изашао из затвора у Пожаревцу у ком је издржавао казну од пет и по година због напада на жандарма Небојшу Трајковића.

Он се нашао на слободи неколико месеци пре одслужења целе казне пошто је ослобођен издржавања четвртине казне, сходно Закону о амнестији од 16. новембра 2012. године.

Мишић је претходно био два пута првостепено осуђен на десет година затвора због напада на Трајковића, али му је Апелациони суд у Београду после суђења пред тим судом, смањио казну са 10 на пет и по година затвора.

Мишић, навијач Црвене звезде кога полиција тражи због туче у београдском клубу "Пластик", није се данас одазвао позиву на саслушање у својству грађанина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи