Читај ми!

Самарџић: Власт следи трулу шаргарепу

Власт дефинитивно пристала на предају Косова у замену за добијање датума почетка преговора о чланству у Европској унији, оценио потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оптужио је власт да је дефинитивно пристала на предају Косова у замену за добијање датума почетка преговора о чланству у Европској унији.

"Тај датум је почетак пута у беспуће Србије као државе, која ће наредних година и деценија тумарати тим беспућима, не знајући који је циљ и смисао свега тога", истакао је Самарџић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, потези које власт повлачи немају никакве везе са европским путем, него је у питању "само трула шаргарепа којом се маше изнад наше главе, а они слепо следе шаргарепу".

Да власт одустаје од Косова због добијања датума, констатовао је Самарџић, свима је јасно, и зато постоји и одређена медијска блокада, јер "последња инстанца одбране ове Владе да ућутка медије, како би се, иза леђа јавности, до 16. априла обавила ствар".

Самарџић је рекао да има доста разлога да се сумња у тачност изјава које су представници власти давали после последње рунде преговора у Бриселу, јер је намера да се сакрије о чему се ради - да Влада излази у сусрет свим захтевима Приштине и ЕУ.

Све то ради се у намери да се у кратком року испуне сви услови додатно наметнути Србији да би добили датум почетка преговора, напоменуо је Самарџић.

Како је нагласио, кад се "мало ближе" погледа предлог у заједници српских општина, види се да је на делу једна врста примене Ахтисаријевог плана.

Самарџић је указао да ће се на преговорима 4. марта видети да ли ће заједница српских општина уопште бити тема и да ли ће у решењу бити ишта од онога што пише у платформи коју је усвојила Скупштина Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи