Читај ми!

Услови из Брисела у интересу грађана

Потпредседница Владе Сузана Грубјешић оценила да је потребно свакодневно залагање за испуњавање услова из Брисела зато што је то у интересу свих грађана Србије. Грубјешићева је на састанку са делегацијом Хрватске истакла да су односи две земље у успону и да је неопходно да сарадња на свим нивоима буде интензивнија.

Потпредседница Владе за европске интеграције Сузана Грубјешић истакла је да је неопходно свакодневно залагање за испуњавање услова из Брисела, али не ради пуког испуњавања форме, већ зато што је то заиста у најбољем интересу свих грађана Србије.

Грубјешићева је на састанку са помоћником хрватског министра спољних и европских послова Хрвојем Марушићем и Владимиром Дробњаком, главним преговарачем Хрватске за приступање ЕУ, поручила да је регионална сарадња један од државних приоритета Србије.

На састанку је још једном потврђена спремност Хрватске да Србији стави на располагање богато знање и искуство стечено у преговорима о приступању Хрватске Европској унији, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

Грубјешићева је на састанку истакла да су односи Хрватске и Србије у успону и да је логично и неопходно да сарадња две земље на свима нивоима буде јача и интензивнија.

Потпредседница Владе нагласила је да је регионална сарадња један од постулата на којима почива Европска унија, којој Србија тежи, и да је стога она у врху државних приоритета наше земље.

"Неки наши суседи су већ у ЕУ, Хрватска ће то ускоро бити и оно што ми желимо јесте да искористимо искуства оних који су кроз тај процес већ прошли. Ту је велика шанса за сарадњу, и верујем да ћемо је, уз добру вољу свих који су укључени, искористити на добробит свих грађана са ових простора", нагласила је Грубјешићева.

У делегацији Хрватске су, уз Дробњака и Марушића, били и стручњаци који су учествовали у преговорима Хрватске са ЕУ, чија знања и искуства, у вези са припремама за чланство у ЕУ, могу да буду од велике користи на европском путу Србије.

Дробњак је на јавној дебати у Скупштини Србије рекао да је добијање датума за почетак преговора велики изазов, али да главни посао предстоји са отварањем преговора са Европском унијом.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи