Читај ми!

Србија очекује инвестиције из Азербејџана

Влада Србије припрема пројекте који ће у веома кратком року бити представљени азербејџанским инвеститорима, истакао председник Томислав Николић, у разговору са амбасадором Елдаром Хасановим и председником азербејџанске компаније "Азвирт". Шест инвеститора ускоро долази у Србију, најавио амбасадор.

Председник Србије Томислав Николић поручио је, у разговору са председником азербејџанске компаније "Азвирт" Кемалом Алијевим и амбасадором те земље у Београду Елдаром Хасановим, да Србија очекује нове инвестиције из Азербејџана. 

"Влада Србије припрема пројекте који ће у веома кратком року бити представљени азербејџанским инвеститорима", истакао је председник Србије.

Амбасадор Хасанов рекао је да шест инвеститора ускоро долази у Србију са циљем да подржи различите пројекте, а да је до сада потписано више билатералних уговора у области прехрамбене индустрије.

Николић је навео да су односи две земље искрени и пријатељски, а да је економска сарадња на узлазној путањи, саопштила је Прес-служба председника Србије.

Председник је подвукао да, поред улагања у инфраструктуру, коју компанија "Азвирт" ради на високо професионалном нивоу, Србија очекује и инвестиције у више пројеката у области енергетике, пољопривреде, туризма и инфраструктуре.

Председник "Азвирта" Кемал Алијев нагласио је да недавна посета председника Николића  Азербејџану представља историјску прекретницу у односу две земље и да су сви проблеми уклоњени у веома кратком року.

Наш једини циљ је да посао урадимо беспрекорно и у року, рекао је Алијев и додао да непрекидно трају радови које та компанија изводи на Коридору 11 и да 120 запослених на том пројекту редовно прима плате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи