Читај ми!

СНС: Аферу са млеком изазвали лобисти ГМО

Аферу са млеком вештачки изазвали лобисти који заговарају генетски модификоване производе преко ДС-а и покрајинске администрације, саопштио Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду и додао да су на тај начин лобисти покушали да сељаку задају ударац од кога се никада не би опоравио.

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду подржао је произвођаче млека који су данас протестовали испред зграде војвођанске Владе, тврдећи да су аферу вештачки изазвали лобисти који заговарају генетски модификоване производе преко Демократске странке и покрајинске администрације.

Новосадски напредњаци у саопштењу наводе да су лобисти који заговарају ГМО производе преко Демократске странке и покрајинске администрације покушали да вештачки изазваном афером, на мала врата уђу у Војводину и, како се каже, сељаку задају ударац од кога се никада не би опоравио.

"Користећи прљаве трикове када са фингираним истраживањима страних лабораторија плаше народ и стварају незапамћене проблеме произвођачима млека, покрајински властодршци само поново доказују да су им пречи лични интереси од интереса грађана, јер ће сарадња са ГМО лобијем само њима користити", тврде напредњаци у саопштењу.

Подржавајући произвођаче млека који су желели да укажу на планско и континуирано уништавање српског сељака, новосадски СНС оцењује да "поруке које шаљу 'владари' из Бановине, као и њихови налогодавци из партијских просторија Демократске странке, недвосмислено сведоче о томе ко је крив за то што сељак у Војводини не може да живи од свог рада".

Та странка сматра и да се спиновањем покушава свалити кривица на Српску напредну странку у тренутку када је она једина стала уз српског сељака.

СНС је поставио питања покрајинској администрацији ко ће сносити одговорност за вештачко изазивање афере са млеком, ко ће произвођачима надокнадити штету од опадања продаје и ко ће грађанима објаснити због чега су им лични интереси пречи од добробити целог друштва.

"Док не добијемо одговоре на ова питања апелујемо на Владу Србије да за све што проузрокује пропадање српског сељака и пољопривреде нађе хитно решење, а да максимално помогне надлежним институцијама у проналажењу и процесуирању кривца за тренутну ситуацију у пољопривреди", наводи се у саопштењу Градског одбора СНС Нови Сад.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи