Читај ми!

Пантић негира присуство снага Србије на Косову

Писање приштинског листа "Коха Диторе" о присуству безбедносних снага Републике Србије на Косову неистинито, оценио преседник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић. Цивилна заштита мирнодопска организација чије је постојање дефинисано Женевском конвенцијом, истиче Пантић.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић је као неистинито оценио писање приштинског листа Коха Диторе о присуству безбедносних снага Републике Србије на Косову и о повезаности тамошње Цивилне заштите Срба са Министарством одбране.

Пантић сматра да Албанци настоје да "лажима, подметањем и сталним провокацијама ослабе међународни положај Реппублике Србије и угрозе преговоре у Бриселу".

"Цивилна заштита је мирнодопска организција која функционише у многим државама, а њено постојање је дефинисано Женевском конвенцијом" указао је Пантић у саопштењу достављеном новинарима.

Пантић који је и командант Штаба Цивилне заштите у Косовској Митровици, поново је позвао представнике међународне заједнице да "посете север Косова и Метохије и лично се увере у нетачност информација које пласирају албански медији".

"Српска Цивилна заштита на Косову је формирана у складу са Законом о ванредној ситуацији Републике Србије и Женевском конвенцијом, као локална организација под контролом локалних самоуправа", нагласио је Пантић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи