Читај ми!

Отворено заседање Скупштине Савета Европе

На почетку зимског заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, члан делегације српског парламента Александра Ђуровић. За председника поново изабран Жан-Клод Мињон.

У Стразбуру је почело зимско заседање Парламентарне скупштине Савета Европе, на којем је Жан-Клод Мињон поново изабран за председника, док је за једног од потпредседника изабрана Александра Ђуровић из Србије.

На заседању, које ће трајати до 25. јануара, учествује и стална делегација Скупштине Србије.

У делегацији српског парламента су, како је раније најављено из републичког парламента, Наташа Вучковић и Весна Марјановић из ДС, Милош Алигрудић из ДСС-а, Светислава Булајић из ЛДП-а, Елвира Ковач из СВМ-а, Владимир Илић и Саша Миленић из УРС-а, социјалисти Ђорђе Милићевић и Стефана Миладиновић и Александра Ђуровић из СНС-а.

Данашње заседање је почело минутом ћутања у знак сећања на бившег председника Скупштине Савета Европе Луиса Мариа де Пуига, који је преминуо прошлог месеца.

Учесници скупа су потом усвојили дневни ред зимског заседања, према којем сутра треба да буде размотрен извештај "Ситуација на Косову и улога Савета Европе" известиоца Комитета за политичка питања и демократију Бјорна фон Сидова.

У четвртак би требало да буду одржане две хитне дебате. Прво ће се расправљати о ситуацији у Малију и Алжиру, док је у оквиру друге, под називом "Миграције и азил: повећање напетости на истоку Медитерана", планирано обраћање председника Грузије Михаила Сакашвилија, европског комесара за проширење Штефана Филеа и италијанске министарке правде Паоле Северино.

На дневном реду зимског заседања Парламентарне скупштине Савета Европе су, измедју осталог, и извештаји на следеће теме: "Обезбедјивање одрживости Европског суда за људска права: структурални недостаци у државама чланицама" и "Ка Конвенцији Савета Европе за борбу против трговине органима, ткивима и ћелијама људског порекла".

Неке од тема на зимском заседања биће и "Ситуација у области слободе медија у Европи", "Наставак праћења питања политичких затвореника у Азербејџану" и "Родна једнакост, помирење у личном и професионалном животу и подељена одговорност".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи