Читај ми!

ЛДП осудио претње Биљани Србљановић

Поводом претњи Биљани Србљановић, која је на Твитеру критиковала Вука Јеремића, огласио се ЛДП, који је саопштио да је Јавни простор у Србији неподношљиво насилан.

Због критике коју је Биљана Србљановић упутила на Твитеру Вуку Јеремићу, поводом емитовања "Марша на Дрину" у УН, на њен налог на тој друштвеној мрежи стигло је на десетине претњи и увреда.

На претње списатељици реаговао је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП - партије чији је она својевремено била кандидат за градоначелника.

"Нељудске увреде и претње којима је изложена Биљана Србљановић кроз несхватљив бес и позив на линчовање доказ су да је јавни и политички простор у Србији, уз одобравање и асистенцију, кукавичлук и немоћ власти и дела медија, постао неподношљиво насилан", оценио је Јовановић.

Истичући да "живимо у атмосфери у којој су насиље и претње легитимна компензација којом се избегава одговорност за националне поразе", Јовановић је указао да "обрачун са једном од најзначајнијих личности наше савремене културе, како домаћа јавност али и свет доживљавају Биљану Србљановић, није и не сме да буде само њен лични проблем".

"Самозвани заштитиници фалсификованих националних интереса, обрачунавајући се са њом, воде рат са свима којима је њен глас охрабрења и разума потребан, а свака реч којом Биљана Србљановић и сви други попут ње указују на зло које нам се враћа, врхунски (је) патриотизам и израз бриге за будућност Србије и људи у њој", наводи се у саопштењу

Биљана Србљановић је на "Твитеру" оштро критиковала избор песме "Марш на Дрину" за прославу Српске нове године у згради УН.

"Још једна победа Вука Јеремића: И од најбаналније прославе успео је да направи полемичку и проблематичну ситуацију за Србију... Може ли ико замислити новогодишњи пријем у немачкој амбасади, на којем свира Лили Марлен? Да не говорим о УН-у", написала је Србљановићева на свом налогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи