Читај ми!

Бачевић путује у Кину

Пловни канал Београд-Солун биће тема разговора министра природних ресурса, рударства и просторног планирања Србије Милана Бачевиће са потенцијалним партнерима током посете Кини.

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Србије Милан Бачевић боравиће од од 21. до 27. јануара у посети Кини, где ће разговарати с потенцијалним партнерима за пловни канал Београд-Солун.

Како је најавило Министарство, Бачевић ће се приликом боравка у Пекингу састати с кинеским званичницима и представницима компанија које су показале интересованње за сарадњу или стратешко партнерство на реализацији тог пројекта.

Тај инфрастуктурни пројекат, како се истиче, "значајан је не само за Србију и Балкан него и шире, с обзиром да је предвиђено да пролази кроз Србију, даље преко територије Македоније до луке Солун у Грчкој". Тај канал требало би да повеже реке Дунав, Мораву и Вардар.

"Приликом посете Бачевића Кини биће договорено потписивање протокола о разумевању с државном кинеском компанијом "Чајна Геџоуба груп корпорејшн", на основу којег ће потом бити урађена студија изводљивости пројекта", наводи се у саопштењу.

Бачевић је најавио да ће Министарство почети израду просторног плана подручја посебне намене за тај пројекат.

"Просторни план за пројекат који ће се звати пловни канал Београд-Солун, треба да покрије површину од око 10.500 квадратних километара који ће знатно променити економске, политичке, геостратешке и геополитичке односе у Европи, истовремено обухватајући становништво на подручју од Немачке до Егејског мора", истакао је Бачевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи