Читај ми!

Беспоштедна борба против корупције

Србија ће наставити беспоштедну борбу против корупције и криминала, рекао државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић у Даблину. За то је неопходно јачање институција и системски приступ, нагласио Божовић.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић рекао је у Даблину да ће Србија наставити беспоштедну борбу против корупције и криминала, кроз јачање институција и системски приступ, где ће посебну улогу имати национална стратегија за борбу против корупције чија је израда у току.

Другог дана неформалног састанка министара унутрашњих послова и правосуђа у Даблину, Божовић је говорио о напретку Србије у области унутрашњих послова и правосуђа, с нагласком на прве резултате остварене у борби против корупције и организованог криминала.

Божовић је истакао неопходност да се та борба настави кроз јачање институције и системски приступ, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије.

Божовић је разговарао са комесарком за унутрашње послове Европске комисије Сесилијом Малмстром и Европским комесаром за правосуђе Вивијаном Редингом о реформи правосуђа у Србији, у светлу започете борбе против корупције, као и о успостављању чвршће сарадње са ЕУРОПОЛ-ом и ЕУРОЈУСТ-ом.

У циљу унапређења међународне сарадње између Србије и те две европске институције, Божовић, који је задужен за међународну сарадњу и контролу полиције, разговарао је с директором ЕУРОПОЛ-а Робом Вајнврајтом и председницом ЕУРОЈУСТ-а Мишел Конинкс.

Божовић је разговарао и с потпредседником владе и министром правде Мађарске Тибором Наврачичом, као и с министрима правде Данске, Аустрије, Сведске, Латвије.

Том приликом он је нагласио значај међусобне сарадње, нарочито регионалне, у борби против корупције и организованог криминала, као и унапређења билатералне уговорне регулативе у тој области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи