Читај ми!

Србија ближа вратима ЕУ

Лидер напредњака Александар Вучић оценио да су Србији ближа врата Европске уније него пре неколико месеци, захваљујући одговорној политици државе.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић оценио је да су Србији ближа врата Европске уније него пре неколико месеци, захваљујући одговорној политици државе.

Вучић је на седници Главног одбора те странке рекао да су се председник и Влада Србије понашали одговорно, са једне стране штитећи државни и национални интерес, а са друге не затварајући врата Србији за добијање датума за почетак преговора са ЕУ.

Он је рекао да је понашање те странке у скупштини, када је реч о Косову и Метохији било одговорно и примерено тренутку.

"Наш циљ је да нашем народу на Косову и Метохији омогућимо неупоредиво бољи живот", рекао је Вучић, упозоривши да сви морају да схвате да нема лаких и једноставних решења за КиМ.

"Важно је да урадимо све што је у нашој моћи да се поштује Устав са једне стране и са друге да добијемо датум почетка преговора са ЕУ", закључио је Вучић.

Реформе и модернизација циљ СНС-а

Председник Српске напредне странке рекао је да су реформе и модернизација Србије циљ те странке и да ће нови избори бити одржани ако се покаже да владајућа коалиција не може да испуни те циљеве.

"Желимо промене у Србији и бољи живот за грађане, ми нисмо ти који желе изборе по сваку цену, али ако дођемо у ситуацију да не можемо да спроводимо реформе и модернизацију Србије, а не верејемо да ће тако бити, нити то желимо, онда ћемо онима који сваки дан говоре да су јачи од нас поонудити да то покажу на изборима", рекао је Вучић на седници Главног одбора СНС-а у београдском Центру "Сава".

Он је рекао да СНС с партнерима у владајућој коалицији има коректан однос.

"Нити се грлимо, нити се љубимо, нити се Бог зна како волимо. Важно нам је остваривање циљева за бољи живот грађана", казао је Вучић, који је и потпредседник владе и министар одбране.

Потребна већа одговорност на локалу

Он је од функционера и чланова СНС-а затражио већу посвећеност циљевима странке и већу одговорност у локалним самоуправама.

"У последњих 15 дана тражили смо безбедносне провере за важна места. Од 15 људи ниједан не може да прође. Кога то налазе? Аман, кога то налазите? Или ћемо да урадимо нешто за народ или идемо у опозицију", рекао је Вучић.

Он је истакао да се чланови СНС-а који су на државним функцијама неће скривати под тепих, као и да ће министри и други функционери морати да поднесу извештај до следеће седнице Главног одбора странке.

"Негде имамо добар, а негде слаб резултат. Замолићемо их да буду бољи, и ако не буде помака мењаћемо тим", рекао је Вучић.

Он је истакао да лаже свако ко се позива на њега и председника Србије Томислава Николића "за неку комбинацију". "Ко год каже 'ово је тражио Вучић' - лаже. То не радим ни ја, јер ми није ништа потребно, нити Томислав Николић, и зато немојте да га узимате у уста", рекао је Вучић.

Формиран Савет странке за Војводину 

Потпредседник СНС Небојша Стефановић рекао да је највећи део седнице био посвећен раду функционера те странке, који се налазе у извршној власти.

Према његовим речима, донета је одлука о промени Статута о територијалној организацији странке и формиран нови Савет странке за Војводину.

"Највећи део седнице посветили смо односу наших функционера који су у извршним органима власти и обавезама које земља пред њих поставља. Желели смо да покажемо да странка неће толерисати оне који су на највишим државним функцијама, а баве се собом и да их лични интерес занима више од државног", рекао је Стефановић.

Он је истакао да је на седници ГО најављена анализа рада свих министара, представника у извршним органима власти и у органима локалне самоуправе. На питање чијим радом конкретно нису задовољни, Стефановић је рекао да није било разговора о томе.

"Није било разговора о томе да нисмо задовољно нечијим радом, већ да ћемо на једној од наредних седница имати детаљну анализу рада свих који су изабрани на држравне функције", објаснио је Стефановић.

Он је рекао да је на седници извршена промена Статута странке којом се другачије врши територијална организација странке на нивоу Србије, као и да су уведени правилници који дефинишу рад странке у оквиру тих органа.

Стефановић је навео и да је формиран нови Савет странке за Војводину који ће се бавити питањем организације странке у тој покрајини.

Како је објаснио, савет неће бити паралелна структура извршном одбору, али ће један део организације којим ће се он бавити бити питања из области АП Војводине, а предводиће га "неки од најзначајнијих чланова Председништва странке".

Седници ГО претходила је седница Председништва СНС, а раније најављена још једна седница тог тела, ипак ће бити одржана у наредном периоду, а не вечерас.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи