Читај ми!

Петровић и Јеремић на леду

Покренут дисциплински поступак против свих који не поштују одлуке Главног одбора ДС, рекао Драган Ђилас у Деспотовцу. Лидер демократа очекује да органи странке искључе Душана Петровића уколико он не буде желео да врати посланички мандат. Чека се одлука Јеремића. ДС распушта око 30 одбора због лоших резултата на изборима.

Лидер Демократске странке Драган Ђилас рекао је да је у складу са Статутом странке покренуо дисциплински поступак против свих који не поштују одлуке Главног одбора ДС и да очекује да органи странке искључе Душана Петровића уколико он не буде желео да врати посланички мандат.

Душан Петровић каже да ће се у вези са дисциплинским поступком изјаснити када буде позван пред надлежне страначке органе и да лидер ДС Драган Ђилас води реваншистичку политику.

Ђилас је након седнице Председништва странке одржане у Деспотовцу рекао да се од Вука Јеремића чека званични став у наредних неколико дана.

"Онај ко не поштује одлуке Главног одбора, тај се сам искључио из ДС, а све остало је техника. Информисао сам Председништво да сам у складу са Статуом покренуо дисциплински поступак, односно захтевао од органа странке да га покрену за све оне који не поштују одлуке ГО ДС", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, у ДС ће се само демократски одлучивати, неће се правити култ личности и поштоваће се право свакога да износи ставове на органима странке и изван њих.

Ђилас је рекао и да ће се толерисати изјаве у медијима против било кога из странке и њене политике, али да није могуће толерисати да неко не поштује одлуке највиших органа странке.

На питање о односима са УРС, Ђилас је одговорио: "Нема односа са УРС".

ДС распушта око 30 одбора

Деморкатска странка распустиће око 30 одбора због лоших резултата на изборима у мају прошле године, саопштио је Ђилас одлуку Председништва странке.

"Донели смо одлуку да сви одбори ДС који су на изборима добили мање од 10 одсто, као и они који су били на власти, а на изборима су добили мање од 15 одсто гласова буду распуштени. Око 30 одбора ће бити распуштено", рекао је Ђилас након седнице у Деспотовцу, где је протекле седмице преласком четири одборнице из ДС у СНС срушена власт демократа.

Ђилас је рекао да су грађани јасно рекли ста мисле о раду тих одбора и да мора нешто да се мења, као и да ће то бити правило за убудуће.

"Резултат се поштује - ко га има, тај ради, ко га нема мора да уступи место онима који ће имати боље резултате", рекао је Ђилас.

Када је у питању Деспотовац, Ђилас је рекао да је ту на непримерен начин кршењем свих деморкатских процедура и правила ДС изгубила власт.

Подсећајући да је у том граду ДС остварила најбољи резултат у Србији будући да је 50 одсто грађана подржало ту странку, Ђилас је рекао да је променом власти показано да се не поштује воља грађана.

"То је како се данашња власт односи, не само према нашим људима и странци, већ и онима који су гласали. Питам све оне који су данас на власти да ли је заиста услов да би се неко место развијало да власт у њему буде истоветна са републичком. Ако јесте треба то да нам кажу, јер ћемо се ми сами повући да грађани који су гласали за нас не би сносили последице", рекао је Ђилас.

"Харанга" против ДС-а

ДС, према његовим речима, верује да ће "харанга" против те странке и њених чланова престати, јер ће у супротном незадовољство демократа и бирача бити све веће и веће.

Лидер ДС-а очекује да власт престане са таквом политиком, уз напомену да ДС не жели да погоршава ситуацију било којим својим потезом у земљи као што је Србија "у којој се људи већ осећају несигурно".

Ђилас такође очекује и да се онима за које су грађани гласали омогући да раде свој посао, као и да се постигне што већи консензус о најважнијим стварима, а не да постоје расправе и свађе као у Деспотовцу.

Он је нагласио и да ће убудуће, ако не једини, онда главни, критеријум приликом састављања листа кандидата за посланике бити резултати на локалу.

Власт у Деспотовцу сада чини СНС којој су се прикључиле четири одборнице ДС, НС, ДСС, СПС, ПУПС и ЈС.

Поред лидера странке Драгана Ђиласа, седници Председништва у Деспотовцу присуствовали су заменик председника Бојан Пајтић, потпредседници Миодраг Ракић, Горан Ћирић, али и Александра Јерков која је недавно прешла у ту странку из Лиге социјалдемократа Војводине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи