СНС: Почетак индустрализације пољопривреде

Улагање Емирата у српску пољопривреду је почетак индустријализације те гране, рекла Зорана Михајловић, наглашавајући да је циљ избоз производа вишег степена прераде.

Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је да улагање Уједињених Арапских Емирата ( УАЕ) од 100 милиона долара у српску пољопривреду није обесправљивање, него почетак индустрализације пољопривреде.

"Зашто бисмо извозили пшеницу ако можемо колаче и зашто бисмо извозили млеко, ако можемо чоколаду? Наш циљ је да Србија буде земља која ће извозити производе вишег степена прераде", рекла је Зорана Михајловић на конференцији за новинаре Српске напредне странке (СНС), чији је функционер.

Пољопривредници из Војводине негодовали су због аранжмана са УАЕ, којим је предвиђено давање у закуп и продаја пољопривредног земљишта које користи осам пољопривредних комбината.

Зорана Михајловић је навела да су УЕА заинтересовани за улагање у изградњу хидроелектране Ђердап 3 и изградњу гасних електрана у Србији, јер у тој области, како је навела, имају развијену технологију.

"Заинтересовани су и за изградњу терминала течног нафтног гаса у Панчеву и подземно складиште гаса у Итебеју", рекла је Зорана Михајловић и поновила да су Емирати у области одбране заинтересовани за развој и истраживање војне опреме.

Зорана Михајловић истакла је да СНС сматра да је услов за напредак Србије истовремена борба против корупције и криминала и спровођење свеобухватних реформи.

Министарка енергетике је навела да је у Министарству на чијем је челу остала само Агенција за животну средину, док су укинуте агенције за енергетску ефикасност и хемикалије.

"Ефикаснијом организацијом Министарства постигли смо уштеду од 10 до 15 одсто", рекла је Зорана Михајловић и додала да у Министарству енергетике нема злоупотреба у коришћењу службених аутомобила.

Министарка енергетике је истакла да она у поподневним часовима користи свој аутомобил, иако има право на целодневно коришћење службеног аутомобила.

Зорана Михајловић је најавила да ће министри из СНС до 20. јануара поднети извештаје о шестомесечном раду и да ће ти извештаји бити објављени на интернет страници СНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи