Читај ми!

Тачи: Допринос нормализацији односа

Састанак са Ивицом Дачићем је допринос нормализацији односа Приштине и Београда, рекао Хашим Тачи, напоменувши да ће испоштовати вољу грађана севера Косова да изаберу своје представнике.

Косовски премијер Хашим Тачи оценио је састанак са премијером Србије Ивицом Дачићем као допринос нормализацији односа и рекао да ће испоштовати вољу грађана севера Косова да изаберу своје представнике, преносе приштински медији.

Према његовим речима, Влада Србије први пут је преузела обавезу и одговорност за расформирање паралелних институција безбедности и њихово уклањање са Косова. "Уверен сам да ће се ствари кретати брже и динамичније када је реч о остваривању те обавезе", истакао је косовски премијер.

"Разговарали смо о питањима око којих смо се раније сагласили, о заокруживању пуног остваривања споразума ИБМ. Сада ће се, наравно, царина плаћати према стандардима који су одређени према Уставу и законима Косова", рекао је Тачи, додавши да је Косово јединствена царинска зона, те да ће се то стриктно поштовати.

Кад је реч о северу, Тачи је поручио да ће поштовати вољу тамошњих грађана да изаберу своје представнике, као и да ће Приштина развијати фонд за север.

"Ми ћемо развијати фонд за север земље. Ова зона има потребе за развој и враћање вере тим грађанима", навео је Тачи.

Тачи је одбио могућност да се платформа Србије о Косову нађе на дневном реду разговора и рекао да је тај документ био и остао без вредности и не може бити на столу тамо где су представници Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи