Читај ми!

Полемика Ђиласа и Петровића

Душан Петровић негирао наводе првог човека ДС-а Драгана Ђиласа да је утицао на бившег премијера Мирка Цветковића у доношењу одлука. Ђилас рекао да Петровић представља прошлост странке.

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да је посланик те странке у Скупштини Душан Петровић утицао на бившег премијера Мирка Цветковића у доношењу одлука и да представља прошлост странке, што је Петровић одбацио као неистините наводе и покушај Ђиласа да прикрије одговорност за непостојање политике ДС-а.

"Велики број одлука које је премијер Цветковић доносио биле су скопчане са Душаном Петровићем", рекао је Ђилас у емисији Кажипрст на Телевизији Б92.

У писаној изјави достављеној медијима, Петровић каже да је Ђилас изнео неистину, наводећи како бивши премијер Мирко Цветковић није доносио одлуке Владе без његовог одобрења.

"Ђилас покушава да своју одговорност за непостојање политике ДС-а, што доводи до пада подршке грађана странци, прикрије изношењем оваквих, бесмислених тврдњи", истакао је Петровић.

Председник ДС-а је на питање о унутрашњим раздорима који и даље трају у ДС-у рекао да га "не занима много шта прича Душан Петровић и да је он прошлост".

Петровић је на то одговорио да Ђилас не увиђа неопходност да ДС формулише своју визију Србије кроз утврђивање јасне политике, која ће дати одговор на најважнија државна питања. То је, како наводи Петровић, довело до велике опасности да ДС постане прошлост српске политике.

"Та ствар је неупоредиво важнија од тога да ли је неко од нас прошлост, или садашњост странке", закључио је Петровић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи