Читај ми!

Вујановић: Николић привржен сарадњи

Сарадња и блиски односи интерес су свих на простору Западног Балкана и зато их треба подстицати са свих страна, сматра црногорски председник Филип Вујановић. Србија има веома важну улогу у региону и комуникацију са околним земљама треба унапредити, каже Вујановић.

Председник Србије Томислав Николић привржен је успостављању добрих односа у региону, јер су сарадња и блиски односи интерес свих на простору Западног Балкана, рекао је црногорски председник Филип Вујановић.

Према Вујановићевим речима, позиција Србије у региону је веома важна и потребно је подстицати комуникацију председника Николића са руководством Хрватске, Босне и Херцеговине, и Косова.

"Навијам из све снаге за то и у мери у којој могу да помогнем и подстакнем ту комуникацију - то ћу и радити", истакао је Вујановић.

Вујановић је подсетио да је председник Николић на самиту у јуну у Београду позвао председнике Хрватске и председавајућег БИХ на успостављање сарадње и, како каже, сигуран је да је Николић крајње привржен регионалној сарадњи.

"Мислим да време доноси добру комуникацију, а ја је желим из све снаге. Спреман сам са позиције коју имам да је максимално охрабрим, јер сматрам да је тај контакт Београда и Загреба, односно Сарајева у корист читавог региона", рекао је црногорски председник.

Вујановић није желео да се изјашњава да ли ће се поново кандидовати на председничким изборима у Црној Гори, додајући да очекује да ће се Демократска партија социјалиста о том питању одредити након новогодишњих празника.

Филип Вујановић је до сада два пута биран за црногорског председника, али у црногорској јавности постоји дилема да ли Вујановић има право на још један мандат, тј. да ли му се рачуна први, с обзиром на то да Црна Гора тада није била независна држава.

Социјалдемократска партија, мањи партнер у владајућој коалицији, међутим сматра да Вујановић нема законско право на још један председнички мандат.

Вујановић је изразио очекивање да ће 2013. бити година наставка европских и евроатланских интеграција Црне Горе, као и даље стабилизације економских прилика.

''Очекујем даљи успешан пут Црне Горе ка ЕУ и НАТО, односно још више страних инвестиција'', рекао је Филип Вујановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи