Читај ми!

Коштуница: Нова одредба у платформи

Договорили смо се да се у платформу унесе одредба да Скупштина Србије донесе закон о суштинској аутономији Косова и Метохије. У том случају за ДСС би било прихватљиво да подржи усвајање платформе, рекао је лидер ДСС-а Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је да се договорио с председником Србије Томиславом Николићем да се у платформу о Косову унесе одредба којом би био дефинисан уставно-правни положај Косова, као покрајине унутар Србије.

Коштуница је рекао да је о томе разговарао с Николићем после њиховог званичног састанка о платформи који је одржан у четвртак у Београду, и да је договорено да се унесе одредба да Скупштина Србије треба да донесе закон о суштинској аутономији Косова и Метохије.

"У том случају за Демократску странку Србије би било прихватљиво да подржимо усвајање платформе у Скупштини Србије", рекао је Коштуница за РТС.

Лидер ДСС-а је рекао да би тако био "потупуно дефинисан уставно-правни положај Косова, као покрајине унутар Србије".

Коштуници и представницима других опозиционих партија у Србији, Николић је у четвртак представио нацрт платформе о Косову.

Председник ДСС-а је након тог састанка рекао новинарима да му није јасно да ли би Срби предложену аутономију имали у оквиру Косова као српске покрајине или као независне државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи