Читај ми!

ДС: Жалба суду због одузимања мандата

Због престанка мандата двојици одборника у Зрењанину, ДС поднео жалбу Управном суду. Одборницима Скупштина Зрењанина одузела мандате, јер нису могли да се определе између функционерског додатка и одборничког места.

Демократска странка поднела је жалбу Управном суду Србије, у којој тражи да у најкраћем року буде поништена одлуку о престанку мандата одборницима опозиције у Скупштини Зрењанина, коју је изгласала владајућа коалиција СНС-СПС-ДСС у том граду.

Скупштина града Зрењанина је донела одлуку да одузме одборничке мандате Горану Каурићу (ДС) и Тибору Вашу (ЛСВ), јер се у одређеном року нису определили да ли ће примати функционерски додатак или задржати одборничка места.

Како се наводи у саопштењу председника војвођанског одбора ДС-а Душана Елезовића, ДС је оптужила зрењанинску владајућу коалицију да на сраман начин покушава да уништи опозицију у том граду противзаконитим одузимањем мандата одборницима опозиције.

"Актуелна власт у Зрењанину, која је формирана најгрубљим прекрајањем изборне воље грађана, је на данашњој седници Скупштине града још једном доказала да не преза ни од једног незаконитог средства како би себи обезбедила останак на власти. Потивзаконито одузимање мандата одборницима опозиције представља сраман покушај владајућих странака да униште опозицију у Зрењанину", наводи се у саопштењу.

Демократска странка поручила је да ће свим правним и демократским средствима бранити изборну вољу грађана у свакој општини и граду у Србији и да је у томе неће заплашити ни спречити претње и поступање странака на власти.

У наставку јуче започете седнице Скупштине Зрењанина, одборничка већина, коалиције окупљене око СНС-СПС, гласала је за одузимање манадата Каурићу и Вашу на предлог Мандатне комисије, која се позвала на мишљење Министарства регионалног развоја и на Закон о радним односима у државним органима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи