Читај ми!

Почела трка за председника ДС-а

Почела процедура пријављивања кандидата за председника Демократске странке. Укупно 160 одбора именује кандидате. Могући кандидати Борис Тадић, Драган Ђилас, Зоран Живковић и Бранимир Кузмановић.

Одбори Демократске странке, њих 160, ће до 25. октобра представити своје кандидате за председника странке, који ће бити изабран на скупштини ДС-а заказаној за 10 новембар. 

До сада, кандидате је предложило 46 одбора, преноси Бета. Од данас ће предлози моћи да се шаљу на формуларима за кандидатуре које је утврдио Организациони одбор, који је синоћ изабран.

Кандидовање за избор председника ДС трајаће до 25. октобра, односно 15 дана пре одржавања изборне скупштине, рекао је члан Организационог одбора Марко Ђурић.

Према његовим речима, право да кандидује председника ДС-а има 160 одбора те странке.

Тадић је председник ДС-а од фебруара 2004. године.

Кандидатуре за председника ДС-а најавили су и Бранимир Кузмановић, председник београдске Општине Врачар, и Зоран Живковић, некадашњи премијер Србије.

Председништво ДС-а је на јучерашњој седници за чланове Организационог одбора изабрало Данила Башића, Марка Ђуришића, Душана Елезовића, Јасенка Лазовића, Милана Поповића, Миодрага Ракића, Бориса Ранковића, Тамару Трипић и Дарију Шајин.

Изборна скупштина ДС-а биће одржана 10. новембра по делегатском систему.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи