Читај ми!

Кацин критикује Вукчевића

Због емитовања исказа заштићеног сведока о трговини људским органима у Албанији и на Косову Јелко Кацин критиковао српско Тужилаштво за ратне злочине.

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин критиковао је српско Тужилаштво за ратне злочине због објављивања путем медија исказа заштићеног сведока о трговини људским органима на Косову.

"Надам се да су (тужилац за ратне злочине Владимир) Вукчевић и (заменик тужиоца) Бруно Векарић свесни последица те одлуке по емоције оних који трагају за својим најближима који су нестали, али и потенцијалних последица по кредибилитет Србије", рекао је Кацин на Шестом интерпарламентарном састанку ЕУ–Србија.

Кацин је, у изјави новинарима после састанка, објаснио да је реаговао на изјаву Дубравке Филиповски, која је током расправе у Скупштини рекла да Србија тражи да се истраже и казне сви одговорни за трговину људским органима.

Реаговао сам "како неко не би закључио да ми не полажемо никакву пажњу на то. Ми се тиме веома озбиљно бавимо", истакао је Кацин, подсећајући да ће се данас састати с представницима породица несталих.

"Ти снимци, те изјаве стварно стварају трауме не само породицама него и целом друштву. Када неко то уради тако, на такав начин, мора сносити последице", рекао је Кацин.

У специјалној емисији РТС-а Анатомија злочина недавно је приказан снимак на којем заштићени сведок Тужилаштва, који је учествовао у вађењу органа српским заробљеницима на северу Албаније, детаљно описује како је акција организована – од обуке, "операција" у импровизованим болницама, до транспорта органа до аеродрома код Тиране.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи