Читај ми!

Интерпарламентарни састанак Србија–ЕУ

Други завршни дан састанка парламентараца Србије и Европске уније одржава се у републичком парламенту. Састанку председавају Милица Делевић и Едуард Кукан.

У Народној скупштини Србије одржава се други, завршни дан Шестог интерпарламентарног састанка Европска унија–Србија.

Састанку председавају председница скупштинског Одбора за европске интеграције Милица Делевић и председавајући делегације Европског парламента за односе са Југоисточном Европом Едуард Кукан.

Председник Скупштине Небојша Стефановић је, отварајући састанак делегација Европског парламента и Скупштине Србије, потврдио да је нова владајућа коалиција у Београду одлучна да остане на путу евроинтеграција, а да ће парламент законодавним активностима дати свој допринос том процесу.

Он је констатовао да су борба против криминала и корупције и јачање људских права најважнија достигнућа која Србија треба да достигне на путу ка отварању преговора са ЕУ, а у томе ће, како је истакао, незамењиву улогу имати и Скупштина Србије.

Председавајући делегације Европског парламента за односе са југоисточном Европом Едуард Кукан констатовао је да су пролетос одржани избори и потоњи "непроблематични" пренос власти још један од доказа нивоа демократије у Србији.

"У будућности морамо да улажемо сталне напоре како би се створили услови за економски опоравак, реформу правосуђа, борбу против корупције и, на крају, успостављање трајне владавине закона. То је задатак садашње генерације политичара", поручио је Кукан.

Председница скупштинског одбора за евроинтеграције Милица Делевић констатовала је да су у Србији, без обзира на промену власти, и изазови и спољнополитички приоритети остали мање-више непромењени.

Потпредседница Владе Србије задужена за евроинтеграције Сузана Грубјешић је, поздрављајући европске и српске парламентарце, поручила да је најважнији задатак Владе да спроведе реформе које ће за последицу имати отварање преговора о чланству са ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи