Читај ми!

Петровић: Антонић ми није полагао рачуне

Душан Петровић, потпредседник ДС-а, демантовао писање појединих штампаних медија да га је бивши председник УО “Агробанка“ Душан Антонић извештавао о пословању те банке.

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић демантовао је тврдње појединих штампаних медија да га је бивши председник Управног одбора "Агробанке" Душан Антонић извештавао о пословању те банке.

"Нетачно је да је Душан Антонић мени полагао рачуне о пословању 'Агробанке'. У потпуности остајем код изјава које сам, поводом неистинитих навода, о овој теми дао", навео је Петровић у писаној изјави достављеној Танјугу.

Петровић је, поводом писма које је данас објављено у једном дневном листу, навео да садржина писма нема никакве везе са спорним кредитима који су у јавности презентовани као предмет кривичног поступка у случају "Агробанка".

Писмо је, како наводи Петровић, посвећено кредитима које је "Агробанка" одобравала у другој половини прошлог века.

"Писмо ми је послао господин Антонић неколико дана после састанка заказаног на његов захтев. На том сусрету господин Антонић је изнео гледиште да је закон који регулише питање дугова по основу Париског и Лондонског клуба, довео 'Агробанку', неоправдано, у тешку позицију и проузроковао проблеме банке са Народном банком Србије", навео је Петровић у изјави.

Потпредседник ДС-а и некадашњи министар пољопривреде навео је да је Антонић тада рекао да је тај проблем изнео надлежним органима извршне и монетарне власти, али да није наишао, по његовом мишљењу, на одговарајуће разумевање.

Састанак је, како је прецизирао Петровић, тражио да би исказао забринутост због огромног броја грађана и фирми који су везани за банку.

"Пошто је ДС била највећа странка у парламентарној већини, а ја сам био заменик председника странке, нашао је за сходно да ме о овоме обавести. Да би чињеницама поткрепио своје гледиште, како је важно да држава нешто предузме, а да би била спречена дестабилизација банке, у писму се бавио овим старим кредитима и њиховом судбином", тврди Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи