Читај ми!

Притисак на Тачија

Озбиљни ломови у Демократској партији Косова Хашима Тачија. Фракције које предводе Фатмир Љимај и Јакуп Краснићи прете цепањем, уколико Тачи не престане да странку води аутократски.

Најснажнијој политичкој странци на Косову, Демократској партији Хашима Тачија прети цепање, јер су двојица високих званичника ове странке, Фатмир Љимај и Јакуп Краснићи, незадовољни начином на који Тачи води партију.

Како пише приштински лист Зери, Фатмир Љимај је од Тачија, на последњем састанку руководства странке, затражио од Тачија да "положи рачуне" о стварима које су се на Косову дешавале у последње време, као и да објасни због чега се руководство странке није састало већ годину и по дана.

Суштински, Љимај је, пошто су попустили притисци оптужби због ратних злочина и корупције, одлучио да заузме место у странци које му, како сматра, припада и, практично, изазове Тачија.

Сличним путем је кренуо и Јакуп Краснићи, који је најавио могућност напуштања странке, уколико се не спроведу унутрашње реформе. Краснићи је, Телевизији Кохавижн, рекао да је Тачи погрешио када је пристао да са Србијом преговара о политичким питањима.

Истовремено, затражио је од Тачија да се изјасни о скандалу у вези са приватизацијом приштинског хотела "Гранд", пошто је, наводно, заменик министра финансија Астрит Харачија од Беџета Пацолија тражио 3,6 милиона евра како би спречио да косовска агенција за приватизацију преузме хотел због неиспуњавања уговорних обавеза.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи