Читај ми!

Усвојена Чанкова оставка

Административни одбор Скупштине Србије усвојио оставку Ненада Чанка на функцију народног посланика. Републичка изборна комисија доделила мандат Карољу Чизику са листе "Избор за бољи живот".

Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Скупштине Србије усвојио је оставку лидера Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка на место посланика, што је парламент потврдио.

Републичка изборна комисија доделила је мандат посланику са листе "Избор за бољи живот" Карољу Чизику, уместо Ненада Чанка који је поднео оставку на посланичку функцију.

Чизик ће, сходно Закону о избору народних посланика, положити заклетву у парламенту и након тога ће почети да му тече посланички мандат. 

Чанак је оставку на место посланика поднео јуче на писарници Скупштине Србије, после инцидента у Новом Саду када је пребијен Павле Лешановић из Београда.

Како је рекао председник Одбора Зоран Бабић, оставка је јуче оверена у суду и лично поднета на писарници, па су тако испоштоване одредбе Закона о избору народних посланика, које уређују начин подношења оставке.

Иначе, Чанак је првобитно оставку поднео 25. септембра, али је није оверио у суду, па није била правно ваљана за подношење скупштинском одбору.

Чанак је у уторак новинарима у парламенту признао да је у кафани "Тако је суђено" у Новом Саду "тукао песницама" Павла Лешановића и да је био "учесник инцидента". Претходно је тврдио да није учествовао у тучи.

Чанак је навео да је био изложен "линчу јавности" само зато што је бранио част своје породице и да је оставку поднео због тога да га не би прозивали да ће се у судском поступку позивати на посланички имунитет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи