Читај ми!

Гаранције за кредит за железницу

За кредит ЕБРД-а "Железницама Србије" Влада Србије ће дати гаранције од 95 милиона евра. Влада предлаже измене закона о лековима и медицинским средствима којим се смањују трошкови произвођача на тржишту лекова.

Влада Републике Србије даће гаранције за зајам Европске банке за обнову и развој "Железницама Србије" у износу од 95 милиона евра потребних за рехабилитацију и модернизацију мреже пруга на Коридору 10.

Влада је, како је наведено у саопштењу, усвојила Предлог закона о потврђивању уговора о гаранцији (АД Железнице Србије: рехабилитација пруга) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој.

Влада је донела и уредбу којом се за годину дана продужава рок плаћања регресираног минералног ђубрива у воћарској производњи. Уредбом је прописано да физичка лица купљено минерално ђубриво Дирекцији за робне резерве плате најкасније до 1. октобра наредне године.

Ова одлука је једна од мера за ублажавање последица суше, која је значајно умањила производњу воћа, наведено је саопштењу.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама закона о лековима и медицинским средствима којим се, између осталог, смањују трошкови произвођача на тржишту лекова.

Тај предлог, како се прецизира у саопштењу Владе Србије, има за циљ стварање повољнијих услова и смањење трошкова произвођача и смањивање тарифа на тржишту лекова и медицинских средстава у Србији.

Влада именовала директоре КЦ Ниш и Крагујевац

Влада Србије саопштила је да је именовала за вршиоца дужности директора у Клиничким центрима Ниш и Крагујевац, као и новог помоћника министра просвете.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, за вршиоца дужности директора Клиничког центра Ниш именован је Зоран Радовановић, а за исту функцију у Крагујевцу постављен је Небојша Арсенијевић.

За помоћника министра просвете, науке и технолошког развоја Влада је поставила Зорана Тубића, наводи се у саопштењу.

Влада Србије донела је и одлуку о оснивању Координационог тела за процес приступања Европској унији, а којим руководи премијер Ивица Дачић.

У саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима Владе Србије наводи се да ће у саставу тог тела бити и потпредседници и чланови владе. Они ће, како се додаје, усмеравати рад органа државне управе у процесу европских интеграција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи