Читај ми!

Реакције на оставку Ненада Чанка

На оставку Ненада Чанка на место посланика, реаговали званичници и представници странака. Сви грађани Србије морају да буду једнаки пред законом, каже председник парламента Небојша Стефановић. Оставка лични чин, каже посланик ДС-а Нада Колунџија.

Поводом оставке Ненада Чанка на место народног посланика у Скупштини Србије, огласили су се неки званчници и функционери политичких партија. 

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић рекао је да не може никоме, те ни досадашњем народном посланику Ненаду Чанку, да пружи заштиту, уколико се огрешио о закон што ће показати истрага.

"Сви грађани Републике Србије морају пред законом бити једнаки", навео је Стефановић у изјави поводом оставке председнка Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка на посланичку функцију јер га, како је рекао, парламент није заштитио после инцидента у Новом Саду.

Стефановић је навео да је Скупштина највише представничко тело и носилац уставотворне и законодавне власти у Србији, и да посланици - представници грађана, морају личним примером показати да поштују законе које доносе и да су достојни функције.

Посланик Демократске странке Нада Колунџија сматра да је оставка Ненада Чанка на посланичку функцију његов лични чин и однос према ономе што се догодило пре неколико дана у Новом Саду.

Колунџија је новинарима у парламенту рекла да је у интересу јавности да политичари унапред не осуђују, не изричу пресуде и не квалификују дело, већ да се поступци воде у институцијама.

Гојковићева: Чанак хтео да прикрије истину

Шефица посланичке групе "Националне мањине-Народна партија-Богата Србија" Маја Гојковић сматра да је лидер ЛСВ-а желео да прикрије шта се заиста десило у недавном инциденту у Новом Саду и да је добро што је поднео оставку како би истрага могла да се обави.

Гојковић је новинарима у парламенту рекла да многи Новосађани који знају колико је Чанак направио инцидената и преко чега је полиција олако прелазила, нису сумњали да је тако нешто могло да се деси и да је он заиста употребио физичку силу да би се обрачунао са човеком.

Маја Гојковић је додала да је на много начина и сама била жртва Чанкове "праве природе и да се много пута осећала угрожено".

Чанак је данас на писарници Скупштине Србије поднео оверену оставку на функцију народног посланика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи