Читај ми!

Николић са Расмусеном

НАТО је обавезан да обезбеди заштиту свим нашим грађанима на Косову, рекао председник Томислав Николић на састанку са генералним секретаром НАТО-а Андерсом Фог Расмусеном у Њујорку. Први човек НАТО-а задовољан сусретом с Николићем.

Председник Србије Томислав Николић рекао је на састанку са генералним секретаром НАТО Андерсом Фог Расмусеном у Њујорку да очекује да међународне безбедносне снаге на Косову дужност обављају на статусно неутралан начин.

"НАТО је обавезан да обезбеди заштиту свим нашим грађанима на Косову", истакао је Николић током сусрета са Расмусеном на маргинама заседања Генералне скупштине УН, и понудио сарадњу институција Србије у решавању безбедносних питања на Косову.

Како је агенцији Бета речено у кабинету председника Србије, Расмусен је рекао да је НАТО заинтересован за активније учешће Војске Србије у програму Партнерство за мир и у међународним мировним операцијама.

Током првог сусрета са председником Николићем од његовог ступања на дужност, Расмусен је рекао и да НАТО поштује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и међународнa документa.

Николић се састао и са словеначким премијером Јанезом Јаншом.

Словенија ће пружити сву помоћ Србији око уласка у Европску унију, рекао је словеначки премијер у разговору са председником Србије Томиславом Николићем.

Николић и Јанша закључили су да између две земље нема отворених питања и да постоји простор за унапређење сарадње у области привреде.

Како сазнаје агенција Бета у кабинету председника, Јанша је рекао да ће Словенија пружити сву помоћ Србији око уласка у ЕУ како се не би поновиле грешке које су неке државе чланице ЕУ направиле до сад.

Јанша је додао да су стандарди које поставља ЕУ, нарочито у области пољопривреде, веома флексибилни и поручио да Србија мора да води рачуна о својим интересима и о заштити аграра.

Николић се јуче обратио лидерима окупљеним на 67. заседању Генералне скуштине, а протеклих дана имао је важне билатералне сусрете у Њујорку.

У последња два дана он је два пута имао сусрет са председником САД Бараком Обамом, а разговарао је и са другим председницима и премијерама држава чланица УН.

Серију билатералних сусрета данас има и шеф српске дипломатије Иван Мркић. Мркић је већ разговарао са колегама из Македоније и Албаније, а током поподнева ће се састати и са министрима спољних послова Русије, Малте и Азербејџана.

Мркић и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров потписаће два споразума о сарадњи Србије и Русије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи