Читај ми!

Чанак оверио оставку

Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак предао оверену оставку на место посланика у Скупштини Србије. "Очекујем да будем ухапшен", рекао председник ЛСВ-а.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак поднео је оверену оставку на функцију народног посланика на писарници Скупштине Србије.

Након оставке, Чанак је новинарима рекао да очекује да буде ухапшен, али је навео и да га до сада полиција није контактирала у вези са инцидентом у Новом Саду.

"Сад немам имунитет, очекујем да будем ухапшен, као и сваки изгредник. Не могу да очекујем да не будем изведен пред суд, с обзиром на то да нити сам навијач нити сам неког убио, затворио у хладњачу, закопао у Батајници, па да се не интересују", рекао је Чанак новинарима у парламенту.

Упитан зашто је прво изашао са једном верзијом о догађају у Новом Саду, а потом признао да је тукао Павла Лешановића, Чанак је навео да је све што је рекао било тачно, осим једног дела који је недостајао, а који је јуче испричао новинарима у скупштини.

"Сматрао сам да прво треба да контактирам полицију", рекао је Чанак и додао да су му у полицији рекли да је то њихова ингеренција и да ће му се већ неко јавити.

"Среда је, а још ме нико није звао", казао је Чанак.

Поводом различитих верзија о догађају које је изнео, Чанак је рекао да је реч о неспоразуму и извинио се свима због својих непрецизности.

Чанак је рекао да је зачуђен медијским реаговањем на недељни инцидент у Новом Саду и подсетио да су га медији назвали свињом, да му је председник парламента Небојша Стефановић пресудио и пре суда и када су се појавили графити у Новом Саду, са датумом његове смрти.

"Оваква хистерија (у медијима) по којој је мој инцидент далеко примећенији од састанка Томислава Николића и Барака Обаме јасно говори да су приоритети у Србији помешани", рекао је Чанак и истакао да не жели да буде посланик у скупштини која не води рачуна ни о посланицима, ни о народу, ни о држави.

Чанак је јуче новинарима у парламенту саопштио да је поднео оставку, зато што га парламент није узео у заштиту због инцидента који се догодио у Новом Саду пре неколико дана.

Он је навео да је био изложен "линчу јавности" само зато што је бранио част своје породице и да је оставку поднео због тога да га не би прозивали да ће се позивати на посланички имунитет у судском поступку.

Лидер ЛСВ-а оценио је да су неки "већ изрекли пресуду у јавности пре икаквог судског поступка".

Чанак је признао да је био "учесник инцидента" у кафани некадашњег ватерполисте Данила Икодиновића у Новом Саду и признао да је Павла Лешановића "тукао песницама".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи