Читај ми!

Вулин: Бринућемо о сваком грађанину

Држава Србија ће бринути о сваком свом грађанину и свако ко живи у покрајини заслужује да му се помогне, рекао у Зубином Потоку директор Канцеларије за КиМ Александар Вулин.

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је у Зубином потоку да ће држава Србија бринути о сваком свом грађанину и да свако ко живи у покрајини заслужује да му се помогне.

Вулин је у Зубином Потоку, другог дана посете северу покрајине, уручио помоћ у прехрамбеним намирницама и гардероби Дрити Леповић, која је недавно остала удовица и живи са двоипогодишњим сином Александром.

Дрита, која је из Албаније, а била је удата за Вукадина Леповића, живи у општини Зубин поток већ пет година, а од зиме ће живети у делу куће свог девера.

Вулин је истакао да је општина Зубин Поток већ учинила велики напор и да ће канцеларија за КиМ, такође, учинити све што може да помгне.

"Данас смо овде да уручимо само скромне поклоне, али ово је само знак да хоћемо да бринемо и ово је само почетак. Ни ово, нити било која друга породица, не смеју да остану без пажње и бриге своје државе", рекао је Вулин.

Он је додао да је то разлог зашто Приштина не жели да он буде на КиМ, да, како је рекао, "свет не види да је нама потпуно свеједно које сте вере или нације, да је нама битно да сте човек, да тај човек има проблем и да ми морамо да га решимо".

Вулин је поручио да држава Србија никада неће одустати ни од једног свог грађанина, нити од борбе за ту покрајину, најављујући "тешке преговоре" о Косову.

Он је рекао да је пред Србијом тешка будућност и догадјаји "на које ћемо моћи и они на које нећемо моћи да утичемо", али да свакако постоји решеност да се ствари мењају и да се никако не напусти Устав Србије и Резолуција 1244 СБ УН.

"Кажем вам да нас чекају тешке ствари, да ће преговори бити тешки, да се нећемо сваки пут радовати свему што долази испред нас, али ћемо једни другима говорити истину", нагласио је Вулин и додао да је охрабрен оним што је видео током посете северу Косова, тиме колико се локалне самоуправе успешно боре са постојећим проблемима, али и економским потенцијалима који постоје на овом простору.

Вулин је обишао и земљорадничку задругу у Зубином Потоку.

У Зубином Потоку, где је у изградњи хладњача капацитета 1.500 тона и сушаре чија је дневна производња пет тона шљиве, директор земљорадничке задруге Раде Утвић је рекао да су радници задруге извојили око 200.000 евра за изградњу и да су имали, такође, помоћ у виду неких донација.

Према његовим речима, након завршетка радова укупна вредност хладњаче и сушаре биће милион евра и упослиће 50 радника. Он је додао да им је потребно још око 200.000 евра за опрему.

Вулин је истакао да је изградња хладњаче доказ да "овде живе вредни људи, који желе да стварају, а држава је ту да им помогне". Након тога Вулин је обишао и Спортски центар у Зубином Потоку.

Вулин је посету северу покрајине почео јуче изненадним и ненајављеним доласком на заједничку седницу скупштина четири општине са севера Косова која је одржана у Звечану.

Због његове посете Звечану, јуче је на 48 сати суспендован в.д. командир полицијске станице у том граду Дејан Видојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи