Читај ми!

ЛДП: Сећање на Бриса Татона

Млади ЛДП-а полагањем цвећа на платоу на Обилићевом венцу обележили су трогодишњицу напада на француског држављанина Бриса Татона.

Полагањем цвећа на платоу на Обилићевом венцу млади Либерално-демократске партије (ЛДП) обележили су трогодишњицу напада на француског држављанина Бриса Татона, уз поруку да се његова смрт не може да гледати изоловано од теме насиља која нас ових дана све више заокупља.

На месту напада представница младих ЛДП-а Сара Чуданов је нагласила да смо тренутно сведоци у јавности покренуте кампање релативизовања правоснажне пресуде у "случају Татон".

"Одређене групације желе да на тај начин пошаљу поруку да време страха није прошло и да сви они који другачије мисле, навијају или воле могу постати легитимна мета насилника", упозорила је Чуданова.

Индикативно је, додала је, да се "све ово дешава непосредно после промене структуре власти у Србији, што у нама изазива реалну сумњу да хулигани имају подршку у свим оним људима који желе да коче процес нормализације односа унутар друштва и који једино у стању страха и неизвесности виде шансу за себе и своје интересе".

Либерално-демократска партија нема намеру, како тврди Чуданова, да отежава положај осуђених у овом случају, али ни да пусти да се ово убиство заборави, јер то "може довести до охрабрења свих оних који овакво понашање желе да поставе као образац у овој земљи".

"Сетите се да је и овај напад био изведен пред најављену Параду поноса 2009. године, што је само био продукт тензија које су владале у Београду тих дана", подсетила је Чуданова.

Према њеним речима, јуче су опет почеле да стижу претње учесницима и организаторима овогодишње "Параде поноса" што, уверена је, само говори да сви постају угрожени у тренуцима кад постају таоци групе људи која свој мањак толеранције доказује угрозавањем туђих живота.

"И пре три године, а и данас, свима њима поручујемо да ће у ЛДП-у имати свог највећег противника, а на свима нама је да их спречимо да својом снагом аргумената покажемо и докажемо да ово друштво више нема намеру да трпи насилнике који су свој живот подредили уништавању свих оних који другачије мисле", пренала је Чуданова став Либерално-демократске партије.

Татон је претучен у центру Београда на Обилићевом венцу 17. септембра 2009, непосредно пред фудбалску утакмицу Партизан-Тулуз, коју је као навијач француског тима дошао да прати. Од повреда задобијених у тучи преминуо је 12 дана касније у Клиничком центру Србије.

Због тог злочина су хулигани, махом навијачи Партизана, осуђени на казне затвора од четири до 15 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи